Kako povoljno kupiti aviokartu

air asia, wing, clouds, journey
Putovati se mora, a živjeti ne!!! To je moto naše web stranice, no kako putovati, a pri tom ne potrošiti cijelo bogatstvo, to može biti izazov. Ukoliko želite pronaći najbolji način da uštedite na avio-kartama pročitajte kratak vodič koji smo za vas ovdje pripremili.

Kratki vodič za potragu i kupnju najpovoljnijih avio karata

1. Čuvajte svoje pretrage u tajnosti

Nije moguće da se cijena leta promijenila nakon što smo je nekoliko puta pretražili u web pregledniku. Na osnovu kolačića u vašem pregledniku, cijene letova povećavaju se kada se određena ruta više puta pretražuje, jer web-stranica želi da rezervirate let brzo, prije nego što cijene postanu još veće. Uvijek tražite letove u anonimnom ili privatnom načinu pregledavanja da biste vidjeli najniže cijene.

U Google Chromeu (Ctrl+Shift+N). Za Mozilla Firefox ili Internet Explorer (Ctrl+Shift+P). Ovo će otvoriti novi prozor preglednika u “Incognito mode” u kojem se vaše informacije ne prate, a time neće napuhati cijene dok pretražujete. Ukoliko koristite TOR pretraživač ili VPN servis mogučnosti su još bolje.

Web odredišta šalju kolačiće svakog puta kada ponovo otvorite anonimni prozor. Dakle, kada želite započeti svaku pretragu leta zatvorite sve anonimne prozore, otvorite novi i zatim pretražite let (tako da vam se prethodna pretraživanja ne “sjećaju” prethodne pretrage te na taj način podižu cijenu leta).

2. Koristite najbolje tražilice avio karata

Sve tražilice povećavaju cijene leta koji je način da zarade na prodaji. Neke se tražilice (npr. Expedia) uvelike napuhavaju cijene znatno više nego druge (navedene u nastavku). Isplati se upoznati se sa web lokacijama koje nude najbolje cijene.

NAJBOLJE TRAŽILICE 

Skyscanner (naš izbor # 1)

AirFare Watchdog

Momondo (širok pretraživač koji ponekad pokazuje jeftinije cijene od Skyscanner)

Kiwi.com – Book Cheap Flights!

Cheapoair

AirWander

Jet air – Flights Special Offers

Google letovi (dobar alat za brzo upoređivanje datuma leta – obično nisu najbolje cijene)

Konačno, nijedna pojedinačna tražilica nije savršena (iako obično najjeftiniju cijenu pronađemo na Skyscanner ili Momondo). Iz tog razloga možda ćete morati isprobati kombinaciju pretraživača kako biste došli do najboljeg rezultata. Čini se da ne postoji jedan jedini način da pronađete najjeftiniji let u 100% vremena.

3. Odredite najjeftiniji dan za let

Iako postoje mnoge urbane legende da rezervacija leta u utorak je najbolja za uštedu novca, realnost je da ne postoji dosljedna istina u koje su dane najjeftiniji. Većinu vremena jeftinije je otići radnim danom, mada to nije uvijek slučaj. Vaša je najbolja strategija da čitav mjesec dobijete brzu vizualnu cijenu kako biste vidjeli koji su dani najjeftiniji za vašu određenu rutu. Evo kako:

Korak 1. Skočite na web lokaciju Skyscanner ili preuzmite aplikaciju

Korak 2. Unesite svoje gradove odlaska i dolaska

Korak 3. Odaberite “jednosmjerno” (čak i ako letite u povratnom putovanju – samo određujete najjeftinije dane kako biste prvi letjeli)

Korak 4. Na računalu: kliknite “Odlazi”, ali umesto da unesete datum, odaberite “Čitav mesec”, a zatim “Najjeftiniji mesec” tako da možete pregledati sve datume da biste videli koji je najjeftiniji. Pritisnite “Pretraži letove” da biste lako vidjeli koji je datum najjeftiniji.

Ponovite ove korake za povratni let, ako je primjenjivo. Još uvijek možete rezervirati povratno putovanje u jednoj rezervaciji, ali prvo radite ove korake omogućit će vam da vidite koji su datumi uglavnom jeftiniji za let / povrat za vaše povratno putovanje.

Kiwi.com i Google Letovi rade slično kao  Skyscanner, a imaju i prikaze mapa, tako da možete vidjeti gdje je aerodrom. Za praćenje vremena i gdje je najjeftinije, Hopper također nudi analizu cijena i praćenje fluktuacija (tj. Kada je najbolje letjeti).

4. Letite besplatno s bodovima

Najjeftiniji let koji možete rezervirati je besplatan, a najlakši način za to je s bodovima. Ako nemate nijednog, ne brinite – prijava za samo jednu kreditnu karticu za nagradu na putovanju i postizanje minimalne potrošnje mogu vam donijeti glavni bonus bod, često dovoljan za besplatan let!

Možete se prijaviti za nagradu za zrakoplovnu nagradu koja ostvaruje bodove kod određene aviokompanije ili općenitiju karticu za nagrade za putovanja koja vam omogućuje iskorištavanje bodova kod različitih aviokompanija. Preporučujemo da vašu karticu upotrebljavate za svakodnevne kupovine i da je tretirate kao gotovinu, koristeći samo novac koji imate u banci i svaki mjesec otplaćujete svoj saldo. Na taj način vam se neće naplaćivati ​​kamate, a učinkovito ćete dobiti bodove besplatno!

5. Budite prijatelji nisko budžetnih aviokompanija

Nisko buđetne aviokompanije nude znatno jeftinije karte od velikih aviokompanija. To bi trebalo biti očito, ali to dolazi s kompromisima kao što su manje prostora za noge i bez „besplatne“ hrane / pića na  (koji je, uzgred, obično pokriven skupljom kartom).

Pogledajte našu listu niskobbuđetnih aviokompanija širom svijeta.

Ipak malo opreza  … BILJEŠKA O REZERVACIJI …. Uvijek čitajte sitni tisak i uradite sljedeće:

Provjerite gdje se nalazi aerodrom (neke povoljne aviokompanije lete do udaljenijeg ili manje atraktivnog aerodroma dalje grada/destinacije).

Osigurajte da ste rezervirali i platili svoj dodatak za prtljagu. Pridržavajte se ograničenja u odnosu na težinu, visinu i broj vreća. Neke aviokompanije (npr. Ryanair) naplatit će veliku naknadu ako pređete. Imajte na umu da plaćajući samo točan prostor / težinu prtljaga koja vam treba je kako proračunske aviokompanije drže cijene niže od tradicionalnih aviokompanija!

Pročitajte sitni tisak. Najbolji primjer je da će Ryanair NAPLATITI NAKNADU u iznosu od €55 ako ne napravite  check-in  unaprijed putem interneta i ispišete vlastitu putničku kartu its. Upozorenje na ovu naknadu jasno je napisano velikim slovima u prvoj rečenici vaše e-potvrde. Ukratko, uvijek čitajte i slijedite upute!

Imajte na umu da, ako želite rezervirati najjeftiniji mogući let, budite strpljivi i prilagodljivi, obavite istraživanje i provjerite uvjete i ograničenja koje mogu imati avioprijevoznici.

Ako krenete u bilo koji od ovih dijelova svijeta, počnite proganjati ove aviokompanije. Upotrijebite Twitter, Facebook ili redovito provjeravajte web stranice raznih zrakoplovnih kompanija da biste bili u kontaktu s akcijama prije nego što ih rasprodaju. Air Asia, Jetstar, Tiger Air i Ryanair nude povoljne letove i u redovnim ponudama.

6. Rezervirajte povezane letove sami – za manje

Ako letite negdje koji uključuje transfer, recimo iz Kanade u Australiju koja obično uključuje Kanadu u LA, zatim LA za Australiju, uzmite u obzir da je možda jeftinije rezervirati ove dvije etape odvojeno dodavanjem drugog odredišta za svoje putovanje . Naravno, ne treba rezervirati letove koji imaju sat ili dva razlike. Ponavljam: ne rezervirajte otkaze koji su udaljeni satima! Ovaj pristup je namijenjen onima koji žele stvoriti dodatno odredište od 24sata ili više, prije nego što uhvate sljedeći let.

Možete čak i rezervirati višednevne razmake između letova koji vam, u osnovi omogućavajući vam da vidite dvije destinacije po cijeni od 1. Umjesto da dan provedete sjedeći u zračnoj luci, možete provesti više dana istražujući grad u kojem presjedate. AirWander je specijalizirani pretraživač za upravo ovo. Unesite svoje porijeklo, krajnje odredište i broj dana koje želite zaustaviti. AirWander će vam vratiti popis mjesta koja možete posjetiti na stajanju, često čak i jeftinije od običnog pretraživača letova!

7. Pronađite najjeftinije mjesto za letenje

Bez obzira znate li točno kamo idete ili samo želite da pronađete najjeftiniju moguću destinaciju, Kiwi.com je odličan alat za pokretanje lutanja i uštedu. Skočite na njihovu stranicu i unesite grad odlaska, a zatim odaberite datum za let. Približni troškovi tada se pojavljuju u stotinama zemalja širom svijeta od vašeg mjesta polaska, dok je popis odredišta sortiran prema cijeni, omogućavajući vam da vidite najisplativije mjesto na kojem možete letjeti.

8. Kombinirajte i usklađujte aviokompanije

Tamo gdje Kiwi.com stvarno sjaji je način na koji se on miješa i slaže aviokompanije kako bi pronašao najjeftiniju cijenu. Tipični pretraživač leta predložit će samo rute koje dolaze od jedne aviokompanije i njenih partnera.

10. Gradovi u kojima presjedate

Postoji od davno trik kkako ustediti na letovima za određene destinacije. Ukratko, ponekad je let koji se povezuje u grad u koji želite ići, jeftiniji od leta u njemu. Dakle, umjesto toga, rezervirajte onaj jeftini let koji se spaja u vaš željeni grad i prekinete putovanje u vašoj željenoj destinaciji, prekidajuči na taj način putovanje.

Ne treba reći da je to rizično iz više razloga. Evo nekoliko faktora koje treba uzeti u obzir:

  • Ako je vaš prtljaga otišlla do krajnjeg odredišta. Iz tog razloga, na ovakvim letovima najbolje je imati samo ručni prtljag.
  • Možda vas neće pustiti iz aviona (ako isti zrakoplov nastavlja prema svom krajnjem odredištu).
  • Aviokompanije mogu otkriti da niste dovršili putovanje. Posljedice toga teško je reći, pogotovo jer ljudi stalno propuštaju letove.

Danas postoji i web-stranica koja će pronači ovakve karte za vas, a zove se Skiplagged.

11. Kupite letove odjednom

Kao općenito pravilo, dobit ćete bolju vrijednost na svojim avionskim kartama ako kupujete više u isto vrijeme, ali samo ako su kod iste avio-kompanije ili zrakoplovne kompanije u istom savezu (npr. Star Alliance). Na primjer, letjeti povratnu kartu iz New Yorka do Londona s United Airlinesom bit će jeftiniji od dvije karte u jednom smjeru.

Još jedan način kupnje letova za manje je obilazak svjetskih karata i regionalnih propusnica. To su posebne karte koje nude savezi avio-kompanija koji omogućavaju obilazak svijeta, kontinenta ili zemlje po sniženoj stopi.

11. Ne zaboravite na lokalne aviokompanije

Kada putujete u vašu destinaciju provjerite da li postoje lokalne aviokompanije koje vam mogu pouditi neke odlične cijene kao npr. NAM Airlines u Indoneziji. Provjerite njihove web stranice te provjerite koje ponude imaju.

13. Ako znate kada i gde idete, ne čekajte da rezervirate

Rijetko ikad avionske karte postanu jeftinije kako se bliži datum odlaska, pogotovo ako trebate letjeti određenog datuma. Nisko buđetne aviokompanije obično nude niske cijene kao osnovne cijene, a kako se ove karte prodaju, preostale povećavaju cijenu. To je vrlo tipično u Europi. Ako znate kada i kamo idete, ne čekajte nepoznatu prodaju. Češće nego ne, vaše najveće uštede dolaze od rezervacije daleko ispred, kada možete.

14. Provjerite da li je jeftinije plaćati u drugim valutama

Prije rezervacije leta, razmislite da li je cijena jeftinija ako se plaća u drugoj valuti. Često se aviokarte mogu platiti u valuti zemlje iz koje odlazite, ali to nije uvijek slučaj. 

Znate li vi povoljnu aviokompanija koju ovdje nedostaje? Javite nam!!! I za više ovakvih vodiča, pratite nas na Facebooku, Twitteru ili se pretplatite na naš newsletter!

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

hrCroatian