Vikend izlet u Barceloni

Barcelona je glavni grad španjolske pokrajine Katalonije. Grad koji je poznat u cijelom svijet po ljepoti, arhitekturi, povijesti te naravno nogometnome klubu Barcelona.

Pomorstvo, industrija, nogomet, turizam

Grad je danas jedno od središta španjolske industrije, jedna od največih luka na Mediteranu te svjetski poznato turističko odredište koje godišnje privuče milijune posjetitelja godišnje.

Vueling.com iz Splita

Za goste iz Hrvatske najbolji i daleko najpovoljniji način putovanja je Vueling, nisko-tarifna avio kompanija koje svoje sjedište ima upravo u Barceloni.

Vueling-ov zrakoplov u zračnoj uci Split

Prije samoga polaska uz rezervaciju smještaja preporučljivo je i ugovoriti prijevoz s obzirom da cijene taxi prijevoza mogu biti skuplje od avionske karte. Mnogi hoteli imaju svoj shuttle koji dolazi na aerodrom i bez naknade vozi goste, te su su i linija T1 i T2 koje za svega par eura nude prijevoz do svih značajnijih lokacija u gradu. Ukoliko nemate previše prtljage ovo je odlična opcija.

Gdje i kako rezervirati izbora ne nedostaje u ovom gradu, hosteli, airbnb, sobe hoteli itd.

Jedna od znamenitosti grada je arhitektura. Kuće, zgrade, blokovi, ravni i krivi, sivi i šareni, betonski i stakleni. Uz arhitekturu i zgrade tu su i trgovi i parkovi (parkovi sami čine petinu ovog velegrada) .

  • zgrada, arboretum

Siesta je zakon

Uz arhitekturu, parkove i povijest u Barceloni se također može uživati i u jelu i piću mediteranskim i inim delicijama. Iako, u gradu ove veličine je moguće uživati i u okusima sa raznih strana svijeta, afričke, turske, kineske i još mnogih drugih. Ipak trebate znati da u Barceloni kao i mnogim drugim mjestima na jugu Španjolske siesta je zakon. I to vrijedi za sve tako da se nemojte iznenaditi da su restorani, gostione i kafići u pravilu zatvoreni od 16 – 19 ponekad i sat vremena više.

Uz iće i piće tu su i razni klubovi, kazališta, kabarei i moguće svaka vrsta zabave koja će vam pasti na pamet.

Metro Barcelona
METRO BARCELONA

U Barceloni kao vrstu prijevoza možete se koristiti jednako skateboard, bicikla, taxi autobusne linije ili metro koji je brz, točan i nadasve povoljan oblik prijevoza. U vrijeme naše posjete Uber nije bio dostupan, umjesto njega u gradu prometuje Cabify no i regularna taxi služba ima veoma povoljne cijene.

Las Ramblas je živopisna ulica i šetnica u središtu Barcelone. Povezuje Katalonski trg i Spomenik Kristofora Kolumba u Staroj luci, predstavljajući granicu između Gotičke četvrti na istoku i El Ravala na zapadu grada

Gotička četvrt je definitivno dio grada koji ne smijete propustiti. Osim stare katedrale tamo se nalazi brzbroj dučana, kafića i ostalih malih obrta. Obrtnička proizvodnja parfema, odjeće, obuče, nakida, suvenira i svega što možete zamisliti. Ako niste umorni od istraživanja i kupovine za nočni život u ovom gradu nema brige. Svaki dan u tjednu je dobar dan za provod i izlaske.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.

hrCroatian