FLORES – Cvijet Indonezije

bty

Otok Flores ( indonezijski : Pulau Flores ) jedan je od Malih sundskih otoka , arhipelaga u istočnoj polovici Indonezije. Ime Flores je portugalska riječ za “cvijeće” jer ovo otočje svojom lijepotom predstavlja cvijet Indonezije .

   Naše putovanje započinje sa Balija odakle avionom letimo Za Labuan bajo bomba to je od malog ribarskog mjesta izrastao u turistički centar zapadnog dijela otoka. Kao glavni, ali ne jedini razlog je blizina Nacionalnog parka Komodo poznatog po komodskih zmajevima. Osim komorskih zmajeva u blizini nalazimo i  skrivene špilje, jezera, vodopade te mnoge turističke atrakcije kojih na ovom otoku ne nedostaje.     

      Nacionalni park Komodo se nalazi zapadno od Floresa na otprilike sat vremena plovidbe od mjesta Labuan Bajo. Nacionalni park se sastoji od tri velika otoka: Komodo, Pagar, Rinča te još 26 manjih otočića. Uz Komodske zmajeve ove kao dio otočje faune nalazimo i jelene, bizone, makako majmune te leteće lisice (vrsta šišmiša). Bogatstvo flore i faune se nalazi ispod morske površine gdje možemo susresti kitopsine raže bucanja kao i mnoge vrste koralja, spužva  i mnoge druge.

Odgovori

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.